اروپا: گام بعدی برای برنامه اتمی ایران، شورای امنیت است
۱۳۸۸ بهمن ۱۲, دوشنبه
مسئول جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا ضمن ابراز ناامیدی از این که ایران گفت و گو در مورد برنامه هسته ای خود را متوقف کرده است، می گوید که گام بعدی، طرح این موضوع در شورای امنیت خواهد بود.
کاترین اشتون که به تازگی در تشکیلات جدید اتحادیه اروپا جانشین خاویر سولانا شده است، روز یکشنبه ۱۱ بهمن (۳۱ ژانویه) در گفت و گو با تلویزیون "اسکای نیوز" گفت: "ما از آنچه در ایران اتفاق می افتد نگرانیم. من از این که ایران ادامه گفت و گو را نمی پذیرد مأیوس شده ام، حالا باید دوباره بررسی کنیم و ببینیم انجام چه اقدامی ضروری است".
او گفت که گام بعدی برای اروپا، طرح مسئله در شورای امنیت سازمان ملل است، جایی که کشورهای اروپایی بریتانیا و فرانسه دو کرسی دائمی آن را در اختیار دارند و پیش تر هم چند قطعنامه علیه برنامه هسته ای ایران در آن تصویب شده است.
مقامات ایران می گویند که دیگر حاضر به گفت و گو بر سر "حقوق هسته ای" خود نیستند، اما آماده اند در مورد سایر مسائل جهانی، از جمله خلع سلاح بین المللی با قدرت های بزرگ مذاکره کنند.
ایران پس از آن که حاضر نشد به پیشنهاد مبادله سوخت آژانس بین المللی انرژی اتمی تن دهد، پیشنهاد متقابلی مطرح کرد و به قدرت های جهانی تا پایان ماه ژانویه فرصت داد که این پیشنهاد را بپذیرند و گفت که در غیر این صورت تولید سوخت هسته ای با غنای ۲۰ درصد را آغاز خواهد کرد.
محمود احمدی نژاد، رئیس جمهوری ایران هم اخیرا گفت که آغاز تولید سوخت هسته ای ۲۰ درصد، در جریان جشن های دهه فجر به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی در ایران، اعلام خواهد شد.
این در حالی است که شورای امنیت سازمان ملل در چند قطعنامه از ایران خواسته است که فعالیت های غنی سازی خود را متوقف کند و از آنجا که ایران توقف این فعالیت ها را نمی پذیرد، تحریم هایی را علیه این کشور وضع کرده است.
اکنون مقامات غربی می گویند که تشدید این تحریم ها و افزایش فشار بر ایران برای جلوگیری از توسعه برنامه هسته ای این کشور ضرورت دارد.
خانم اشتون می گوید که در ملاقات هفته گذشته خود با هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه آمریکا، در مورد ایران گفت و گو کرده است.
او گفت: "برای هر دوی ما کاملا روشن بود که باید برای این مشکل فکری کنیم... باید ببینیم چطور می شود به موثرترین شکل با این مشکل برخورد کرد".
خانم کلینتون هفته گذشته در جریان سفری به لندن گفته بود که جامعه جهانی به سمت رسیدن به اجماع برای وضع تحریم های تازه علیه ایران حرکت می کند.
او بعدا حتی گفت که دولت چین هم برای همراهی با اعمال این تحریم ها تحت فشار قرار خواهد گرفت.
اما منوچهر متکی، وزیر امور خارجه ایران که برای شرکت در اجلاس سران اتحادیه آفریقا به اتیوپی سفر کرده است، روز یکشنبه گفت: "تفاوت صداهای متعددی که از واشنگتن شنیده می شود از مشکلات جاری سیاست خارجی آمریکا است و به نظر می رسد که موضع کلینتون تفاوت اساسی با سایر صداهایی که شنیده می شود دارد".
او گفت که کشورش اظهارات خانم کلینتون را تا زمانی که "چشم انداز داخلی سیاست کاخ سفید در مناسبات ایران و آمریکا" مشخص نشود، جدی تلقی نخواهد کرد.
ارسال به:
1 نظرات ::
بنام خدا
ای برادران و خواهران، سی سال انقلاب و از خود گذشتگی آخرش همین ؟ نمیتونم باور کنم که اینطور که با مردم رفتار میکنند با اصول اسلامی توافق داشته باشد . اینطور که به نظر میاید روز سالگرد انقلاب ما باید دوباره روی بام برویم تا ارزشهای این انقلاب را به خاطر خودمان و رهبرآنمان یاداوری کنیم که آیا انقلب اسلامی یعنی این ؟ تا وقتی دیر نشده رهبران ما باید بیدار شوند که این طرز رفتار با ملت مسلمان واقعا غیر اسلامی هست خداوند از ظلم احدئ نخواهد گذشت . الله و اکبر ، الله و اکبر ، الله و اکبر
ارسال یک نظر