دفتر رفسنجانی از 'جعل خبر در روزنامه های زنجیره ای' انتقاد کرد
۱۳۸۸ مهر ۲۲, چهارشنبه
دفتر اکبر هاشمی رفسنجانی از انتشار گزارش برخی رسانه های طرفدار دولت در مورد اظهارات او به شدت انتقاد کرده است.
دفتر اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجلس خبرگان و رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، با صدور اطلاعیه ای آنچه را که "جعل خبر توسط روزنامه ایران و رسانه های زنجیره ای همسو" خوانده مردود دانسته و افزوده است که "مطالبی که به نقل از دیگران و به صورت گزینشی و انتخابی در مورد دیدارهای انجام شده یا نشده آیت الله هاشمی رفسنجانی یا مواضع ایشان مطرح می شود فاقد اعتبار و سندیت است."
این اطلاعیه می افزاید که در هفته های اخیر و پس از برگزاری اجلاس دوره ای مجلس خبرگان رهبری، روند انتساب اظهارات خلاف واقع به آقای رفسنجانی شدت گرفته و در این مورد از "نوعی خبرسازی کاذب از برخی دیدارهای انجام شده و یا حتی انجام نشده" یاد می کند.
ظاهرا اشاره این اطلاعیه به گزارش های مختلفی است که در شماری از روزنامه ها، خبرگزاری ها و سایت های طرفدار دولت محمود احمدی نژاد به نقل از حاضران در دیدارهای آقای رفسنجانی با اعضای مجلس خبرگان و گروهی از روحانیون اصولگرای عضو مجلس شورای اسلامی، از جمله محمد تقی رهبر، نماینده اصفهان، انتشار یافته است.
اطلاعیه دفتر اکبر هاشمی رفسنجانی، که با امضای محمد هاشمی، برادر آقای رفسنجانی و رئیس دفتر رئیس مجمع تشخیص توسط خبرگزاری های داخلی نقل شده، مشخصا گزارش های منتشر شده رسانه های طرفدار دولت به ویژه روزنامه ایران از سخنان آقای رفسنجانی در این دو دیدار را مورد انتقاد قرار می دهد.
دفتر آقای رفسنجانی این رسانه ها را به خبرسازی متهم و روش آنها را "خارج از قانون، ادب و اخلاق رسانه ای" توصیف می کند و می افزاید که این رسانه ها اکثر اخبار برنامه های رئیس مجلس خبرگان را که به صورت رسمی منتشر می شود یا کاملا سانسور می کنند یا از انعکاس آن خودداری می ورزند و "یا بخش هایی را که با مذاق جناحی آنان سازگار است به صورت ناقص و گزینشی منتشر می کنند."
این اطلاعیه با اشاره به خبر چاپ شده در "روزنامه رسمی و دولتی ایران"، وابسته به خبرگزاری ایرنا، که در شماره روز 20 مهرماه جاری با عنوان "پیغام های هاشمی رفسنجانی و مهدوی کنی به میرحسین موسوی"، اظهارات منتسب به آقای رفسنجانی در این زمینه را غیرواقعی می داند.
رهبر به عنوان منبع بعضی از ''خبرهای جعلی" ذکر شده بود
در خبر روزنامه ایران، که در سایت های طرفدار دولت انعکاس وسیعی داشت، آمده بود که قبل از تشکیل اجلاس اخیر خبرگان، میرحسین موسوی از رئیس این مجلس خواسته بود تا از او برای سخنرانی در این اجلاس دعوت کند اما آقای رفسنجانی، با اظهار اینکه جو مجلس خبرگان به شدت با مواضع آقای موسوی مخالف است، این درخواست را رد کرده و گفته بود که ایراد چنین سخنرانی موقعیت این نامزد معترض را بیشتر تضعیف خواهد کرد.
یادآور می شود که در جریان اجلاس اخیر مجلس خبرگان، آیت الله محمد علی دستغیب شیرازی، از مراجع تقلید مقیم شیراز و نماینده این مجلس، ضمن هشدار نسبت به شرایط کنونی کشور، خواستار حضور مهدی کروبی و میرحسین موسوی در مجلس خبرگان و اقدام این مجلس برای حل و فصل بحران سیاسی کنونی شد اما آقایان موسوی و کروبی در این مورد پیشنهادی مطرح نکردند.
در خبر دیگری در برخی رسانه های دولتی، گزارش شده بود که آقای موسوی در نامه ای به آیت الله محمدرضا مهدوی کنی، دبیرکل جامعه روحانیت مبارز، که یک تشکل راستگرا توصیف می شود، خواستار حمایت او شده بود اما آقای کنی این درخواست را به شدت رد کرد.
تکذیب موضعگیری رفسنجانی علیه فرزندانش
اطلاعیه دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت به نقل قول های منتسب به اکبر هاشمی رفسنجانی درباره انتخابات ریاست جمهوری یا بستگان او نیز می پرازد و می نویسد که این گزارش ها "مواردی دیگر از مصادیق این خبرسازی هاست که جراید و رسانه های زنجیره ای همسو بلافاصله با دنبال کردن این اخبار دروغ و گزینشی، آن را با آب و تاب و تحلیل های حاشیه ای منعکس کرده و خواهند کرد."
اشاره این اطلاعیه به اخباری در چند رسانه و سایت طرفدار دولت است که در گزارش دیدارهای اخیر آقای رفسنجانی، از مخالفت جدی او با اعتراض به نتیجه انتخابات و محکومیت "اغتشاشات" بعد از انتخابات خبر داده و نوشته بودند که رئیس مجلس خبرگان نامزدهای معترض را عامل این اغتشاش ها معرفی کرده است.
برخی رسانه های طرفدار دولت از مخالف آقای رفسنجانی با اقدامات و موضعگیری فرزندان خود و حمایت از پیگرد قضایی آنان هم خبر داده بودند.
از آقای رفسنجانی نقل شده بود که ولایت فقیه و نه رای مردم را منشا مشروعیت نظام جمهوری اسلامی می داند
به نوشته این رسانه ها، آقای رفسنجانی در ملاقات با روحانیون اصولگرای عضو مجلس شورای اسلامی گفته بود که برخی از اقدامات اعضای خانواده هاشمی به او ارتباط ندارد و نمی تواند از این اقدامات ممانعت کند و افزوده بود که "کی خواسته اند با آنها برخورد قانونی کنند و من مانع شدم؟"
گزارش شماری از رسانه های طرفدار دولت از اظهارات اکبر هاشمی رفسنجانی در دیدار با اعضای مجلس خبرگان و روحانیون اصولگرای مجلس بر ابراز حمایت آقای رفسنجانی از اصل ولایت فقیه و آیت الله علی خامنه ای، رهبر جمهوری اسلامی، و لزوم تبعیت از او تاکید داشته است.
از جمله به نقل از آقای رفسنجانی آمده بود که برخلاف آنچه که از قول او گفته شده، معتقد است که منشا مشروعیت نظام جمهوری اسلامی ولی فقیه و نه رای مردم است و در حال حاضر، آیت الله خامنه ای کاملترین نمونه ولی فقیه است.
در بخشی از اطلاعیه دفتر رئیس مجمع تشخیص مصلحت در مورد "خبرسازی روزنامه دولتی" آمده است که اگر این رسانه ها "حسن نیت داشته باشند، می توانند همان اظهارات نماز جمعه 26 تیرماه را که تاکید بر قانونمند عمل کردن همه طرف هاست و بارها هم روی آن تاکید شده، به جای جعل خبر بیاورند تا پیام خاصی به یک طرف یا کل جامعه" بدهد.
آقای رفسنجانی در خطبه های نماز جمعه روز 26، که تا کنون آخرین نماز جمعه ای است که امامت آن را برعهده داشته و با حضور گسترده مردم تهران برگزار شد، با ابراز نگرانی از "بحران سیاسی" بعد از انتخابات، درخواست آزادی بازداشت شدگان وقایع بعد از انتخابات و دلجویی از آسیب دیدگان را مطرح کرد و ضمن تاکید بر اهمیت رای مردم در نظام اسلامی و یادآوری اینکه بخش بزرگی از جامعه نسبت به نتیجه انتخابات تردید دارند، خواستار اقداماتی برای رفع این تردیدها شد.
معترضان به نتیجه انتخابات خطبه های آقای رفسنجانی را مثبت و سازنده ارزیابی کردند اما طرفداران تندرو دولت وی را به تشدید مشکلات سیاسی جمهوری اسلامی متهم ساختند.
اکبر هاشمی رفسنجانی در اظهارات بعدی خود، از طرح هایی به ابتکار مجمع تشخیص مصلحت و یا "بزرگان" برای حل بحران سیاسی موجود خبر داد اما هنوز در مورد جزئیات این طرح ها و احتمال استفاده از آنها گزارشی در دست نیست.
ارسال به:
0 نظرات ::
ارسال یک نظر